sortida convivència 1r bat

Ainhoa Pardo i Oumayma Fattoumi

El passat divendres 5 d'Octubre, es va realitzar una sortida a l'Ametlla de Mar amb la finalitat que els alumnes de 1r de Batxillerat es coneguessin millor. La jornada va consistir en 115 alumnes acompanyats per 5 professors. 

Es va fer una sortida a l'Ametlla de Mar, perquè els alumnes de 1r de Batxillerat es socialitzessin, i passessin una bona estona entre ells. Juntament amb en Jordi Ochoa, els van acompanyar una sèrie de professors, 5 en concret: el Germà López, Magda Abelló, la Mati Domínguez, Traduel Schreiber i la Montse Balsells.

 

La sortida va començar des de la plaça de les Oques, on els autobusos els van recollir i portar fins al port marítim de l'Ametlla de Mar, un cop allí es va fer la foto a tots els alumnes i van veure com era i com treballaven els mariners que estaven treballant.

 

Passat el port, van iniciar el camí GR-92 des de l'Ametlla fins a la platja de l'Estany Tort; la caminada va consistir en uns quants quilòmetres fins a arribar a la platja esmentada amb anterioritat. El camí és abrupte, però ben delimitat contemplant paisatges i cales fantàstiques. Un cop a la platja de l'Estany Tort, els alumnes van esmorzar i els professors van preparar uns jocs tradicionals per tal que els alumnes juguessin i es coneguessin millor fora del context diari.

 

Els jocs van ser varis, com curses de sac, la cadireta de la reina, el lazarillo ciego, el cementiri, els aros cooperatius i el joc dels noms. Els alumnes es van dividir en grups de 20/25 i cada 15 minuts anaven passant pels diferents jocs. Els alumnes es van implicar força, van mostrar molt bona predisposició a fi d'aconseguir els objectius planejats. Acabats els jocs, es va recollir tot i varen tornar cap a Reus pel mateix camí d'anada.

 

Pel que ens ha comentat en professor Jordi Ochoa, va ser una sortida molt positiva. Primer de tot perquè molts alumnes són nous de diferents centres de secundària, i amb aquesta sortida van ser conscients de qui eren els seus companys de promoció. D'altra banda, aquesta sortida va fer pinya entre ells, i va haver moments molt divertits amb diferents anècdotes per recordar. I finalment recordar que a través dels jocs tradicionals els alumnes es van mostrar tal com són.

 

A més de parlar amb el professor Jordi Ochoa, també vam fer una petita entrevista a diferents alumnes del curs.

Alumnes de Batxillerat Marina Roig i Marina Comes

 

-Per a què us va fer servir aquesta sortida?

Marina Roig: Vam conèixer gent nova i conversar entre ells.

Marina Comes: Vam sortir de l'horari habitual de les classes, va ser diferent i vam tenir l'oportunitat de parlar entre tots una mica.

 

-Què és el que més us va agradar?

Marina Roig: La sortida en si, les vistes, la platja... I també el joc de matar!

Marina comes: Ens ho vam passar molt bé amb el professor Germà dinamitzant el joc de matar, però en general tot.

 

-Penseu que poden ajudar aquestes sortides a la cohesió del grup?

Marina Roig: Sincerament penso que sí, ens coneixem tots millor i en la meva opinió, crec que s'hauria de fer en tots els cursos i no només en Batxillerat i l'ESO
Marina Comes: Si la gent està predisposada, i tant que sí! 

 

-Es podria millorar en concret algun aspecte?

Marina Roig: Alguna activitat va ser una mica avorrida... I potser el poc temps lliure que vam tenir. Tot i això, no canviaria res!

Marina Comes: Canviaria alguna activitat que personalment es va fer una mica pesada, però en conjunt va estar molt bé i em va agradar. Alguna activitat va ser una mica avorrida... I potser el poc temps lliure que vam tenir. Així i tot, no canviaria res!