Lidia Calero

Paula Alfonso

Petri Doda

MUSICAL PARTICIPATIU 1r ESO

La Guineu Música i Arts Escèniques presenta el musical participatiu “Vine a la banda!”, de S. K. Albrecht i J. Althouse.  La teva escola viurà una experiència inoblidable: cantareu, ballareu i actuareu en un musical, inspirat en els anys 50, que us endinsarà en els orígens del rock, amb música en directe i en un teatre "de veritat".

Entrevista a la directora:

Núria Giménez

  1. Com va sorgir aquesta idea?

Va sorgir per que em van enviar un tríptic informatiu de l’escola de Barcelona.  

Ens donaria la possibilitat de participar en el musical.

 

3. Aquest any, sobre quin tema serà el musical?

És un musical de “Vine la banda” i és com un conte. Està inspirat en els anys 50, en un musical de Rock’n Roll. És com un programa de televisió. El cor representa que és el públic del programa. Hi ha una història d’amor, uns “piques” entre uns grups i els altres.

 

5. T’agradaria continuar fent-ho els altres anys?

Bé, si funciona aquest any sí. Perquè és el primer any que es fa i he de veure com funciona quan estiguem a Barcelona. Als nens els està agradant molt. El dia del musical diré si ha valgut la pena o no. De moment estan cantant tots, això ja és positiu.

 

2. Perquè vas decidir participar en això?

Perquè la música està molt bé, divertida, i que als nens els hi agrada molt. El musical te una estructura de 8-10 cançons i que l’escola de música aporta la part teatral. Ells fan de cor, és a dir, només canten.  Hi haurà 300 persones cantant.

 

4. Es fàcil coordinar a tants alumnes?

De moment sí, perquè treballo classe per classe. El més difícil serà quan arribi el moment d’ajuntar-los a tots i més a més està molt ben organitzat, perquè quan arribem a Barcelona tots tindran un lloc establert.

6. Què t’ ha animat a fer aquest musical?

Doncs, el fet de que cantessin i de que tinguessin un projecte comú. Perquè tots el primers s’ agrupen, i anem a Barcelona a un teatre molt gran i molt xulo. I allà hi haurà molts professionals i potser no tornaran mai més a tenir aquesta oportunitat.

I que n'opinen els alumnes?

Els nens estan molt animats amb la idea del musical, també els hi agrada cantar i ballar. A l’hora de pujar a l’escenari és fiquen nerviosos però a la vegada tenen moltes ganes.

Als alumnes de primer els ha agradat la idea del musical perquè els sembla que les cançons i el balls són molt originals, diuen que com que és la primera vegada, pot quedar com un bon record a l’institut.

Ens han dit que el tema és sobre un programa de televisió en el qual hi ha uns ballarins, i hi ha una noia que es fa mal. Aleshores volen posar a una altra noia per a que la substitueixi, però hi ha dues candidates, una que és molt rica i l’altra que no. Però el pare de la rica és el que posa els diners pel programa, i que si la seva filla no guanya, deixarà de posar diners. Però al final la noia que s’ha trencat el peu al principi de l'obra serà la que posarà els diners i la que actuarà.

Segur que serà una experiència inoblidable...                      Molta merda!