Marcos Rodríguez

HALLOWEEN Vs CASTANYADA

Estem sent víctimes de la globalització? I per cert... què és la globalització?

La globalització és el procés pel qual el món es converteix en una mateixa nació amb la mateixa cultura a tot arreu del globus. Per exemple, globalització és que a la Xina, es cantin cançons en anglès i no en xinès. Això mateix és el que està passant aquí amb la Castanyada, aquesta celebració autòctona  està perdent el seu valor i està sent reemplaçada per la celebració d’origen anglosaxó, Halloween.

Els joves d’avui en dia, cada cop associen més el 31 d’octubre amb Halloween que no pas amb la Castanyada. La insistència en aparadors, anuncis, decoracions, missatges amb la promesa d’unes expèriencies d’oci inoblidables, intenses i úniques de Halloween han guanyat a les “mai promocionades” castanyades.

Tot això és degut a la influència anglosaxona i de moltes multinacionals que tenen molta importància en la societat, com ara “McDonald’s”. Van arribar amb tanta rapidesa a la nostra societat que ni tan sols ens en vam adonar... També, la incorporació de celebracions com Sant Valentí o Sant Patrici provinents d’altres cultures, són les responsables del fenomen.

Segons moltes persones, la globalització és bona, ja que podem adoptar els costums dels demés, però sempre conservant la nostra cultura, això mateix és el que estem fent malament, degut a que en el nostre calendari, tenim marcat el 31 d’Octubre al calendari amb una carabassa i no pas amb una castanya.

Sincerament, és una pena que cada cop donem més importància a la celebració originaria a finals del segle XVIII per una tradició anglosaxona provinent del segle

XIX.

I tu, què en penses?

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle