La pràctica d'esport és un dels pilars per a una vida saludable a qualsevol edat. O sortint a córrer o jugant un partit de futbol amb els amics, practicar algun esport et farà estar més sa i més feliç gràcies als beneficis de l'activitat física. Els següents esports són els més saludables:

 

• SQUASH: És l'esport més complet i intens. Amb només mitja hora, es poden perdre 517 calories. A més, ajuda a la salut cardiorespiratòria i augmenta la flexibilitat de l'abdomen i els músculs de l'esquena.

 

• NATACIÓ: Enforteix els ossos i dóna forma a la massa muscular, provoca grans canvis positius a nivell cardiorespiratòri. És molt recomanat per a persones asmàtiques perquè augmenta la capacitat respiratòria. En cas de les persones que pesin entre 50 -60 kg perdran durant una sessió una mitjana de 500-600 calories, en cas de 70-80 kg perdran unes 700-820 calories.

 

• FUTBOL: Ensenya a treballar en equip, augmenta la capacitat de concentració i les destreses aeròbiques. Com la majoria dels esports, millora la salut cardiovascular, tonifica i brinda força, resistència i flexibilitat muscular. És molt recomanat també per baixar de pes perquè, corrent 30 minuts, el futbol permet baixar 430 calories.

 

• CICLISME: La seva pràctica ajuda a enfortir i augmentar la resistència dels músculs i ajuda a cremar, cada 30 minuts de pràctica, 430 calories.

 

• CÓRRER: Ajuda a tenir més resistència i tonifica els músculs (cames, glutis...) Corrent mitja hora pots perdre 250 calories.

 

• VOLEIBOL: Practicat de manera correcta, brinda força muscular, tonalitat, resistència i tonifica braços, cames i glutis com cap.

 

•BOXA: Esport de contacte, on dos rivals barallen a punys coberts per guants, en assalts o rounds de 3 minuts. Augmenta considerablement la resistència cardiorespiratòria, força muscular, resistència muscular, i la flexibilitat no es treballa gaire. Al voltant de pràctica de mitja hora es pot arribar a cremar 302 calories.

 

• ESCALADA: L'escalada és un esport que implica l'ús de gairebé tots els músculs del cos, des de les cames fins al pit, l'esquena i els braços. En una hora es cremen unes 700 calories.

en forma

Yaneth Castillo, Oumayma Fattoumi, Anju Yadav i Maria Muñoz