Juan José Carretero

Neus Oller

Roger Redondo

Marcos Rodríguez

  El musical de l'IBC

 “Els Miserables”

 

Com ja sabeu, des de l’any 2011 es porta a terme un musical protagonitzat per l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Baix Camp, que, a final de curs, serà representat al teatre Bartrina de Reus. L’any passat, va ser el torn de “West Side Story” i va ser un complet èxit. Enguany, l’obra serà “Els Miserables” i esperem que l’any passat. Però, abans de parlar dels actors i de com preveuen que sortirà el musical, fem un cop d’ull a la obra en si, “Els Miserables”.

 

Els Miserables és una novel·la que va ser escrita per l’escriptor francès Víctor Hugo i va ser publicada l’any 1862. Aquesta novel·la romàntica transcorre a França durant la meitat del primer segle XIX, és a dir, durant la famosa Revolució Francesa.

El musical segueix les històries dels diversos personatges mentre lluiten per la revolució. Els personatges principals estan envoltats d'un conjunt que inclou prostitutes, estudiants revolucionaris, treballadors de la fàbrica, i d'altres.

En quant a la representació dels alumnes de 4t, estan posant molta empenta en el musical i, fer el millor possible el dia de l’obra de teatre. A falta de menys d’un mes per a l’actuació, es pot observar un ambient de tensió, i els nervis estan presents tant en l’alumnat com el la professora, Núria Giménez. Com cada any, hi ha música en directe, gràcies als alumnes: Nabil Gallera  (Percussió), Pau Donat (Tuba), Albert Pàmies (Saxo), Esperança Aragonès (Trompeta), Cristina Fort (Flauta travessera),  com Clàudia Pérez (Violí) , i Núria Giménez (Piano).

 

Ja tancada la redacció d'aquest article, es fa fer la obra, amb gran èxit, i ja teniu aquí la gravació feta. Aquí podeu veure el making off i l'obra sencera.

Gaudiu!