cf2beb9ddce504b679784de44900d3a6_edited.
cf2beb9ddce504b679784de44900d3a6_edited_

Premis literaris de sant jordi  2021

1200px-Flag_of_Catalonia.svg.png

LLENGUA CATALANA

Els ocells arregla cors

 

Passejava trista, amb un paraigües trencat.

Havia tingut un mal dia, el pitjor.

De la ràbia, vaig trencar pàgines d’un llibre…

 

Aleshores, vaig sentir uns sorolls agradables… Hi havien uns ocells de paper.

Em van portar a un lloc molt estrany, bonic i natural…

 

No ho sé, però em sentia a gust.

 

Nom: Melania Martínez

Curs: 1 ESO B

 

No és el que sembla

 

Després d’haver estat naufragant durant més de dues setmanes, vaig arribar a la riba; estava destrossada, plena de sorra, d’algues i em sentia fatal… La gent que passava em mirava i m’arribava a tocar amb un pal, estic farta de que no tinguin respecte a les meduses.

Nom: Ainhoa Abad

Curs: 2 ESO D

 

Una amiga fidel

 

I va ser al castell amb aigües pures on ella i jo ens vàrem conèixer, a la vora del niu no hi havia ningú, solament jo i la meva amiga: la soledat.

 

 

 

 

 

Nom: Unai López López

Curs: 3 ESO B

 

 

 

El crit de la ciutat

 

En una ciutat tan gran, amb un tràfic tan extens, que crea el soroll més espantós, on tot passa desapercebut i ningú s’entera del que de veritat està passant. Si quan el gat miola i l’ocell canta els seus laments queden ofegats, serà més fàcil amagar el tret d’una bala.


 

 

 

Nom: Berta Vizcarri

Curs: 4 ESO D

 

La clau de l'amor

 

Cridòria. El telèfon. L’atzar. Lluny de la ciutat, una escapada per si… El mar, testimoni d’aquella agonia. Aquella platja, aquella llum, ho guaririen? Un amor, una vida que bategava amb desesper. Ni els fills salvaven el desencís. La gelosia destructora d’ell. La capacitat de perdonar-lo d’ella. Sense llibertat. La clau de l’amor és el respecte. L’ofegava aquell amor. L’amiga l’esperava al carrer. Llums encesos. Ella havia despenjat i va saber que era el moment. Renéixer.

 

Nom: Ton Urbiola

Curs: 1 BAT A

 

 

 

Pequeña detective

Llegó una carta, decía que papá nos había dejado, en un accidente de coche. Hoy es el cumple de Sofi, ella y su mamá van a un sitio sorpresa. ¡Una tienda de animales! Ahora está en casa, con Bella; ¡está oliendo algo! Ha olido un…¿libro? Era un álbum de fotos de su papá. Está paseando a Bella y la está arrastrando hasta un barrio muy ‘chungo’. 

 

-¿Pero Bella, dónde me estás trayendo?

 

Al final llegó a una tienda que daba mucho miedo, al bajar las escaleras había siete hombres, y uno que se parecía muchísimo a su padre.


 

 

 

 

Nom: Júlia Matas

Curs: 1 ESO B

Epifanía 

 

Gracias a la luna, el sol, las estrellas y las plantas silvestres descubrí la naturaleza más allá de lo somero, con su equilibrio tuve la epifanía que me llevó hacia la esperanza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nom: Carla Mompel Serrano

Curs: 4 ESO D

 

 

 

The night in London

I was very afraid at that moment, I had to run very fast to not die. A murderer was chasing me! That night was as dark as coal and I didn't know where to go. But finally, I found a hiding place and the man got lost by the darkness.
 

 

 

Nom: Marta Pardo Mariscal

Curs: 2 ESO B

 

Confidence

 

I was trapped in the darkness. I couldn’t run away from my dark thoughts until a voice in my head started to whisper to me. “You can get out of this”, said over and over again. I stepped up and ran through a wooden mark that suddenly had appeared.


 

 

 

 

 

Nom: Pau Bofill Vidal

Curs: 4 ESO E

 

 

 

La sortie

 

Je cours, je sens la sortie, mais je ne peux pas, je ne peux pas l’atteindre, je vais de l’avant, mais la porte avance avec moi, c’est un cycle dont je ne peux pas sortir. Et si je fais demi-tour? Peut-être qu’il n’y a pas seulement une issue. 

 

 

Nom: Carla Mompel Serrano 

Curs: 4 ESO D

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
13.jpg
12.jpg
55.jpg

LLENGUA CASTELLANA

ANGLÈS

FRANCÈS

270px-Flag_of_France_(1794–1815,_1830–19
60-espana-sin-escudo_400px.jpg
Bandera-de-inglaterra-400x240.png