BATXIBAC A L'INS BAIX CAMP

Roger Redondo

El Batxibac, com el seu propi nom indica, són uns estudis posteriors a l’ESO que ofereixen el nostre sistema educatiu (BATXillerat) i el francès (BAC). Et permeten estudiar en francès en el teu territori i a la vegada al final dels estudis les dues titulacions,  la del batxillerat i també la francesa,  el Baccalauréat.

Jo puc fer-ho...?

Per poder-ho fer has d’acreditar un nivell de B1 o simplement que has cursat i APROVAT la llengua francesa des de 1r de l’ESO.

Atenció una de les coses més interessants del Batxibac és la possibilitat de només realitzar la selectivitat amb les assignatures que inclouen el francès com a referent. O sigui que només passant l’exàmen de llengua francesa, el de literatura i el de història ja podries tenir la “sele” passada. En el cas de que vulgueu apujar la nota haureu de triar alguna de les matèries específiques del vostre àmbit de batxillerat.

Les matèries cursades són majoritàriament les d’un BAT català, incloent les específiques, però hi hem d’afegir:

  • les 3h de llengua francesa (obligatòries), tant a primer com a segon,

  • l’optativa de literatura/història de primer que són 4h i finalment,

  • a segon l’assignatura obligatòria de història que és de  4hores.

A banda, es duen a terme moltes activitats lúdico-educatives que fan que els estudis siguin molt amens i dinàmics com ara conferències, obres de teatre, concursos, trobades amb altres alumnes que fan batxibac en altres centres i moltes altres activitats que pots veure al blog de batxibac de l'IBC

Sortim?!

Els intercanvis també són una part important del vostre currículum i que s’ha de tenir en compte alhora d’inscriure’s. Implica evidentment, una millora directa en el teu nivell de domini de l’idioma. T’ajuda a deixar-te anar i a agafar fluïdesa pel que fa a la parla i al ús del vocabulari

Durant el BATXIBAC hi ha dos intercanvis importants:

1- Entre març i abril al sud de França (Toulouse/Montpellier), estada d’una setmana a França per un preu aproximat de 150-200Euros.

2-El segon ja és més professional  i inclou una estada de dues setmanes amb pràctiques en una empresa durant tot aquest període a l’est de França (Sallanches), per tan sols 400 Euros


En ser un intercanvi, els alumnes francesos tornen a casa nostra en totes dues ocasions.

I la uni??

Per si algú està interessat en anar a estudiar a França, existeix una empresa que t’ofereix informació i ajuda en el teu trasllat. Aquesta empresa és Campus France que té la seva sucursal catalana a Barcelona.

 

Aquesta web és en la que hauràs de fer la pre-inscripció en el cas de que  vulguessis anar a estudiar a França.

 

Hi podeu trobar de tot:(Graus/ Màsters /Doctorats universitaris, llocs d’allotjament, beques…)

 

Us hi deixo el link: