Roger Redondo

ARRIBARAN LES REVÀLIDES?

L’ESO AMB UN EXAMEN FINAL?

Els alumnes de tot l’Estat necessitem un examen per certificar que tenim el nivell per obtenir el títol de l’ ESO (també al Batxillerat)?

El Govern espanyol des de l’any 2012, ha  volgut recuperar uns exàmens que preveuen avaluar els coneixements d’un alumne a partir d’aquella prova, tant a l’ESO com a Batxillerat. Des del govern central, s’afirma que serien bones per tenir un bon nivell educatiu, però des de l’autonòmic i fins i tot els propis sindicats (estudiants) diuen que són semblants als que es feien en la època franquista.

Justament durant la formació de govern d’aquest mateix any, es va anunciar que de moment les proves quedaven en espera per la falta de consens (tot i que es poden arribar a celebrar.)

Aquest estiu passat es van aprovar aquells documents que ho certificaven. A l’ESO però sobretot al BAT, va suposar indignació pell poc valor que se li poden donar als teus resultats acadèmics, tot i que suspenguis la prova.

Manifestació del 26-0 contra LES REVÀLIDES a Barcelona

Milers d'estudiants es manifesten a les grans metròpolis en contra dels objectius del govern...

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

ENTREVISTA AL DOCENT (ANTONIO OLMEDO)

 

  Per tenir un exemple en el qual basar-nos hem fet una entrevista a un professor. Exactament a l’Antonio Olmedo, professor de història al nostre centre.

 

Concretament, li hem preguntat sobre si les revàlides podrien ser una solució. Ell ha respost que no és una bona manera de fer, ja que pot generar incertesa i nervis a l’estudiant i  que poden fer que suspengui i li baixi la nota. A part, el podria fer repetir quan té bons resultats en el seu expedient.

 

A part, li hem comentat sobre l'estat de l'actual sistema educatiu i per tant també per la seva possible reforma. Ell admet que no és el millor del món, i que per tant, si les reformes han de ser petites i puntuals per tapar possibles punts febles, prefereix que el deixin tal i com està. En conseqüència, diu que per canviar el sistema educatiu s'ha de fer tot a la vegada i amb les conseqüents reformes laborals, perquè sinó no serviria de res.