Top 10 dones inspiradores

Les editores de la revista i els editors hem volgut defensar la importància d'algunes figures femenines que no sempre trobem als llibres de text. Aquí trobareu una selecció de 10 de les dones que ens semblen més inspiradores.

1. Megan Rapione

Dones al futbol? I tant! Nosaltres triem a la Megan Rapione que és futbolista dels EUA i del Seattle Reign.

2. Virginia Woolf

Moltes de les redactores som unes grans lectores. Virginia Woolf especialment, i altres dones com ella, que reivindicaven el paper de la dona a la societat i a la cultura, ens fan sentir molt orgulloses i capaces de tot. Recomanem Una habitació pròpia.

3. Emma Watson

Girls just wanna have fun - Cindy Lauper
00:00 / 00:00

Actriu anglesa coneguda pel seu paper com a Hermione en la saga de pel·lícules Harry Potter. És una activista pels drets de les dones i ambaixadora de Bona Voluntat de la ONU.

4. Marie Curie

Va ser una física i química polonesa, pionera en els primers temps de l’estudi de les radiacions. Va guanyar un premi Nobel de física i més tard un altre de química. Tota una font d'inspiració per a futures científiques.

5. Harriet Tumbman

Va lluitar per l’alliberament afroamericans esclavitzats a Estats Units. Després d’escapar dels seus amos, va alliberar a més de 70 esclaus.

La vam trobar per casualitat en un llibre d'anglès i hem decidit dedicar-li un ben merescut espai.

6. Ana Frank

Adolescent alemanya jueva que va estar amagant-se amb la seva família a Amsterdam durant la Segona Guerra Mundial.

Si algú sap què és ser un col·lectiu oprimit, ella ho va saber per partida doble. I va aconseguir deixar la seva petjada en forma de diari, que encara avui és una de les millors fonts per entendre la Segona Guerra Mundial.

7. Clara Campoamor

Va ser una advocada, escriptora i política activa durant el període de la Segona República Espanyola i defensora dels drets de la dona. Especialment, del  dret a vot.

8. Maria Teresa de Calcuta

Fou una monja catòlica d’ètnia albanesa. Va fundar la congregació de les Missioneres de la Caritat a Calcuta el 1950. És venerada com a santa per l’Església Catòlica Romana.

9. Meryl Streep

Actriu estatunidenca, guanyadora de 3 Oscars, 8 Globus d’Or i 2 Emmys. Ha protagonitzat pel·lícules com “El diable vesteix de Prada”, “Els ponts de Madison” o “Mamma Mia!”. Per a nosaltres, és una actriu en majúscules que no ha dubtat en defensar a les dones dins del món de Hollywood.

10. Little Mix

Grup musical femení, format al 2011 en el programa “The X Factor” format per Jade Thirlwall, Leigh-Anne Pinnock, Perrie Edwards i Jesy Nelson.  Moltes de les seves lletres són super empoderadores.

Laia Aran, Laia Catalan.